Disse appene hjelper deg med å holde oversikt over glukose inntaket ditt

Det har de siste årene blitt flere og flere som er blitt diagnostisert med diabetes eller insulinresistens. Vi snakker om at dette er en folkesykdom, og det er et skremmende antall unge som rammes. Norge er et av landene i verden med den raskest økende andelen diabetes sett i forhold til folketall. Skremmende, ikke sant? Spesielt når vi vet hvor enkelt slikt kan forebygges. Heldigvis er det i dagens teknologiske virkelighet enkelt å holde styr på glukoseinntaket. Det er utviklet en mengde gode apper til dette. Noen viser grafer og utvikling over tid, mens andre igjen også er tilknyttet blant annet matvaretabellen.

shutterstock_450020740Gode apper på markedet

Det finnes en mengde apper både for IPhone og Android, som hjelper med å kontrollere glukoseinntaket. Glucose Buddy lar deg legge inn verdiene, slik at det lages en logg. Du får ut grafer som viser utviklingen over tid. Diabetes dagboka er en norsk utviklet app, som ligner på Glucose Buddy, men med atskillig flere funksjoner. Blant annet kan du legge inn trening og matinntak. OnTrack Diabetes har de samme funksjonene som Diabetes dagboka, men finnes kun for Android foreløpig. DiabetesGuard er en av de bedre appene på markedet. Her får du alt de andre appene kan gi deg, men med en rekke andre tjenester i tillegg.

Lær med å bruke en app

Det er uhyre viktig for deg som har diabetes, eller er insulinresistent, å ha god kontroll på glukoseinntak. En selvfølge, joda, men det viser seg at det ikke kan sies for ofte. Hvert år får diabetespasienter følgesykdommer på grunn av at de har slurvet med mat og glukosenivå over tid. Velg derfor en app som kan hjelpe deg med å holde oversikten, vise deg med grafer og annet for hvordan ditt glukoseinntak er. Det gjør det enklere å regulere både mat og insulinen du eventuelt tar. Husk også at en app er kun et hjelpemiddel og gjør ikke jobben for deg.