NM i pizza

wafswectpmbr0zmug9lyHjemmelaget pizza kan gå i mange retninger. Selv om det ofte sies at det ikke finnes vond pizza, er det visse grep man kan gjøre for å lage fantastisk pizza.

Hva er grunnleggende og viktig for en god pizza?

La oss begynne med de to vanligste nybegynnerfeilene, nå det kommer til hjemmelaget pizza. Nei, bunnen skal ikke være flere cm. tykk, og man bør unngå at fyllet er tykkere enn bunnen. Pizza av denne typen er neste like urovekkende som folk som tror at håndlaget porselen skal være tungt å ha fingeravtrykk, for å demonstrere og skrike at det er laget for hånd.

Gode hjelpere for fantastisk pizza

Et godt tips for viderekommende, som har klart å ta steget til å lage en pizza med en tynn bunn, og med moderate mengder saus og ost, er at de nå kan bli mer raffinerte. En viktig regel er at man ikke trenger å lage alt på en gang. Har man mange gjester kan disse dele de forskjellige pizzaene, etterhvert som de kommer ut av ovnen.

I ovnen selv, bør man også ha en stenplate. Dette gir nemlig langt bedre resultater, enn om man bruker langpanner eller blikk. Forskjellen er den samme, som når man jobber med en solid støpejernspanne, vis a vis en tynn og billig aluminiumspanne.

Hva følger på når man har lagd sin første ekte margarita?

Når man har komet til det steget, at man har lavd sin første ekte margarita, så kan man det grunnleggende. Man vet at man kun trenger salt, pepper, eller chilli, samt tomater og løk, samt hvitløk, for å lage en god saus. Da kan man begynne å bygge på. Lit mugnet ost, er en fremragende smakstilsetning. Noen skiver med lufttørket skinke som legges på ETTER steking, er også et fremragende grep. Fersk Rucola kroner så en sosialt akseptabel pizza, som man også kan servere voksne mennesker.