Panna Cotta – med jordbær og rabarbrasyltetøy

PannacottaDen som har tatt til fornuften, og fulgt min oppskrift for hvordan man lager god og autentisk pizza, ønsker kanskje også å invitere til en sydlandsk dessert. Panna Cotta er alltid populært, og så snart folk finner ut hva det faktisk, er så blir det som regel spist med stor glede.

En enkel oppskrift for Panna Cotta

  • Det første som man trenger er tre plater med gelatin. Disse legger man i kaldt vann i omtrent 5 minutter. Så tar man dem opp, og klemmer ut vannet.
  • Neste trinn er at man fin-hakker en vaniljestang, denne varmer man så opp med 5 dl. fløte, 1 dl. sukker, eller honning, og en ts. med finhakket eller revet sitronskall. Bruk gjerne bio-sitroner. Det er som regel mindre gift på dem, selv om man vanligvis ikke trenger å sprøyte sitrusfrukt.
  • La så gelatinplatene trekke i den varme fløten, og rør sammen blandingen. Ikke la den koke, etter at gelatinen er tilsatt.
  • La blandingen kjøle ned litt, og hell deretter i skåler eller en annen form. Det ser best ut, om Panna Cotta-en serveres fra skålene som den støpes i. Da er det også enklere å porsjonere alt annet i forveien og dette gjør det enkelt å servere. Sett blandingen kaldt, og den er fast etter 4 timer.

Syltetøy eller saus på toppen

Man kan bruke mange forskjellige sauser på toppen, og det er kun smak og fantasi som setter grenser.

Om man har fersk rabarbra i hagen kan man bruke denne, fersk, eller etter et lite oppkok i sukkervann. Rens både den og de ferske jordbærene. Til sammen bør det være rundt 250 gr. Hakk det hele, og bland det sammen med 1/2 dl. melis, 1/2 dl, med ferske basilikumblader, og 1/2 dl, med hakket sitronmelisse. Blandingen kan serveres rå, eller den kan kokes opp med litt vann, og brukes som varm saus på den kalde Panna Cotta-en.